O nama

O nama

Više od godina posvećeni smo borbi protiv svih vidova zavisnosti, s posebnim fokusom na narkomaniju. U oktobru 2017. godine, udružili smo snage – nekolicina štićenika, sveštenik Dejan Jakovljević, kao i nekoliko roditelja, osnovali smo građansko udruženje „Preobraženje“ za borbu protiv narkomanije i drugih zavisnosti. Pored centra za rehabilitaciju, koji može da primi do 20 štićenika, naše Udruženje aktivno radi na prevenciji i edukaciji o problemima zavisnosti kroz tribine namenjene školarcima i roditeljima širom Srbije. Predsednik Udruženja, Božidar Dragutinović, prepoznat je stručnjak na ovu temu i često gostuje u emisijama posvećenim problemima zavisnosti na različitim televizijskim kanalima u Srbiji i regionu.

Naš rehabilitacioni kamp nalazi se u selu Dvorska, opština Krupanj. U njemu trenutno boravi 20 štićenika kojima pružamo pomoć kroz radno-okupacionu terapiju, boravak u prirodi, molitve i stručne konsultacije sa sveštenikom, neuropsihijatrom, kao i sa bivšim štićenicima koji volontiraju. Većina štićenika ima problema s psihoaktivnim supstancama i alkoholom, dok je sve češće i obraćanje zbog problema s kockanjem. U kampu se štićenici angažuju na poljoprivrednim radovima, a često pomažu i lokalnoj zajednici.

Udruženje se finansira kroz poljoprivredne i stočarske aktivnosti na imanju koje nam je dato na korišćenje. Dodatnu podršku pružaju nam donacije u novcu ili hrani od roditelja naših štićenika i od humanitarnih kompanija koje su prepoznale veličinu problema s kojim se suočava naša omladina.

Udruženje građana „Preobraženje“ je redistrovano u APR-u.

Naša misija

Cilj nam je socijalna rehabilitacija i resocijalizacija svih štićenika, pomoć u odvikavanju od zavisnosti i devijantnog ponašanja, te promocija vrednosti utemeljenih u ustavu Udruženja. Težimo pružanju podrške starijima, siromašnima i osobama s posebnim potrebama, kao i kreiranju društva koje podstiče njihovu integraciju. Fokusirani smo na promociju ljudskih i manjinskih prava, zaštitu životne sredine i unapređenje kvaliteta života svih građana.

Organizacije koje nas podržavaju i pomažu

Srpska Pravoslavna CrkvaCrveni KrstSavez Jevrejskih Opština SrbijeINFINITUM FORM - Agencija za marketing i internet razvojDelhaizeD&N Sani - Hemijska industrijaDTD Ribarstvo

ZA SVA VAŠA PITANJA POZOVITE 064 35 63 220